Osteopathie bij de man

Mij wordt wel eens gevraagd of er ook wel mannen op consultatie komen. Het is een gegeven dat vrouwen eerder geneigd zijn om hulp te zoeken bij problemen. En gelukkig voor de echtgenoten vragen deze vrouwen ook wel eens of ik wat kan betekenen voor hun man die al lange tijd met klachten loopt. Mannen lijken langer te wachten voor zij beslissen dat er nu echt iets moet gedaan worden. Voor de heren die deze site lezen geef ik hier een niet limitatieve lijst van redenen die een osteopathisch consult rechtvaardigen.

 • gevolgen van trauma’s.
  Ongevallen, sportletsels, overbelasting op het werk, kunnen op de lange termijn aanleiding zijn van blijvende pijn klachten of bewegingsbeperkingen.
 • klachten in de spieren en gewrichten
  rug- en nekpijn, spit, hernia klachten, verstuikingen, peesontstekingen….
 • aandoeningen van de luchtwegen
  bronchitis, astma, hyperventilatie klachten….
 • klachten aan de maag
  Brandend maagzuur, maagpijn, misselijkheid, opgeblazen gevoel, winderigheid, constipatie, prikkelbare darm…..
 • KNO klachten
  Chronische bijholteontsteking, hoofdpijn, migraine, klikkende kaak, oorpijn waar er geen ontsteking is, tandpijn bij gezond gebit….
 • verminderde vitaliteit
  burnout klachten, vermoeidheidsklachten….
 • urologische en fertiliteitsproblemen
  ’s nacht verschillende keren op moeten om te plassen, een verzwakte urinestraal, chronische prostatitis, fertiliteitsonderzoek met een ongunstig spermatogram, onrustige benen, zware benen. Misschien niet voor de hand liggend, maar toch is het een optie om via de osteopathische weg deze problemen te behandelen. Alle beperkingen, of ze nu traumatisch van aard zijn dan wel geleidelijk ontstaan bewegingsverlies van het bekken en de lendenwervels, kunnen op de lange duur hun uitwerking hebben op de urinewegen en op de voortplantingsorganen.